Japon Diyeti Nasıl Yapılır?

Japon diyeti nasıl yapılır? Kendine özgü bir beslenme listesine sahip olan Japon diyeti neden yapılır? Etkili bir düzeyde kilo vermek noktasında başarılı olan Japon diyeti sağlıklı mı? Dahası Japonlar nasıl diyet yapar? İşte bu ve benzeri sorulara dair merak ettikleriniz!
Japon diyeti, lif ve besin değeri yüksek, ancak kalorisi düşük olan ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olan besinlerle yapılmaktadır. Böylece gün içinde fazla yememeniz veya sağlıksız yiyecekler yememeniz için çok sayıda balık, pirinç ve sebzeden oluşmaktadır. Japonlar ayrıca ortalama %30 civarında yağ tüketen Avrupalılara kıyasla %10’dan daha az yağ tüketmektedir. Bu nedenle bu kilo verme hedeflerine yardımcı olmanın yanı sıra kalp hastalıklarını ve obezitenin neden olduğu tip 2 diyabet ve belirli kanserler gibi diğer hastalıkları da önlemeye yardımcı olmaktadır.
Japon diyeti, pişirilmiş ve hazırlanmış yiyeceklerden oluşur. Bu diyet türü pişmiş diyet olarak bilinir. Çoğu durumda, ana yemekler evde yenir ve elle yenir; ancak bir kase veya tabaktan da yenebilir. Japon diyeti, sağlıklı ve doğal içerikleri ile bilinir. Japon diyetinin anahtarı, yalnızca yerel olarak üretilen yiyecekleri yemektir.
Japon diyeti pirinç, balık, sebze ve tofu gibi çeşitli yiyeceklerden oluşmaktadır. Ayrıca yağ, tuz ve şeker oranı düşük bir liste bu tür diyetlerde yaygındır. Japonlar genellikle ihtiyaç duyduklarında gün boyunca kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve atıştırmalıklar yerler. Ayrıca, gün boyunca yemeklerini yerken susuz kalmalarına yardımcı olmak için gün boyunca bol bol çay içtikleri gibi içecekler tüketirler.
Japon Diyeti Neden Yapılır?
Japon diyeti, kalp hastalığı riskini azaltmak ve tansiyonu düşürmek gibi birçok faydası olduğu için sağlıklı bir yaşam biçimidir. Japonlar ayrıca dünyadaki herhangi bir ülkeden daha uzun yaşıyorlar ve bu da diyetlerinin sağlığınız için faydalı olduğunu göstermektedir. Bundan dolayı son zamanlarda Japon diyetine olan ilgi günden güne artış göstermektedir.

Japon Diyeti
Bazı insanlar Japonların neden bu şekilde yemek yediğini merak etmektedir. Japonlar kültürlerinin yüzyıllardır beslenme biçimleri üzerine inşa edildiğine inanıyorlar. Bunu şimdi değiştirmek istemiyorlar. Bu şekilde yemelerinin nedeni, kendilerini, onlardan farklı şekilde yiyen diğer insanlardan daha sağlıklı ve güçlü kıldığına inanmalarıdır.
Japonlar Nasıl Diyet Yapar?
Japon diyetinin en önemli unsuru pirinçtir. Pirinç binlerce yıldır temel bir besindir ve her öğünde yenir. Balık, miso çorbası ve tofu burger gibi deniz yosunu, tofu ve soya fasulyesi ürünlerinin yanı sıra hemen hemen her öğünde tüketilebilir. Çin veya Kore gibi diğer Asya ülkelerine kıyasla et tüketimi düşüktür. Ancak yine de birçok tabakta sığır eti yemekleri şeklinde yer almaktadır. Ara sıra sebze servisi de birçok Japon arasında yaygın bir uygulamadır.
Japon diyetinin kilo kaybı için bu kadar iyi çalışmasının nedeni, kalorisi düşük, besin değeri yüksek olmasıdır. Bu, aç hissetmeden büyük miktarlarda yemek yiyebileceğiniz anlamına gelir. Çünkü vücudunuz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri yağdan veya karbonhidratlardan fazladan kalori tüketmek zorunda kalmadan bu yiyeceklerden alır.
Japon Diyeti Sağlıklı Mı?
Japon diyeti, binlerce yıldır gelişen geleneksel bir Japon yemek kültürüdür. Soya fasulyesi, pirinç, balık ve sebzeler açısından zengindir. Japon diyeti sağlıklıdır; çünkü çok besleyici olan çok sayıda taze meyve ve sebze içermektedir. Japon diyetinin sağlıklı olmasının bir başka nedeni de her gün et veya süt ürünleri yememeleridir. Bu, vücutlarında günlük olarak et yiyen insanlara göre daha az doymuş yağ olduğu anlamına gelir. Doymuş yağ, vücudunuzda çok fazla varsa kalp hastalığına neden olabilir.